IPTV, förkortning för Internet Protocol Television är en metod för att överföra TV-signaler över IP-nätverk. Till skillnad från traditionella TV-system använder IPTV Internet för att tjäna sina kanaler. Metoden är dock inte begränsad till internet-broadcast-TV.

Det är allmänt distribueras i abonnentbaserade telekommunikationsnät, med höghastighetskanaler i slutanvändarinstallationer, används också för medieleverans på företags- och privata nätverk. Dessa och andra tips, som säkert kommer att förändra ditt liv, finns på webbplatsen som 365dicas.

Som vi vet har internet förändrat vårt sätt att leva. Detta har också nått TV och kanaler, som ändrar sitt sätt att hitta tittare, som knappast står framför enheten, vilket var fallet tidigare. Allt är interaktivt, och TV:n är också involverad i denna process.

IPTV utvecklades baserat på strömmande videostreamingteknik. På så sätt behöver du inte vänta med att ladda ner en fil för att titta på och kunna njuta av dess innehåll. Med andra ord kan du helt enkelt titta på de kanaler du vill ha i realtid och när som helst.

Den stora fördelen med metoden är dess förmåga att välja allt innehåll du vill se, vare sig det är film, serier eller en viss låt. Dessutom har du ett bredare utbud av kanaler och, bäst av allt, en bättre definition.

Nu ligger nackdelen i att förlita sig på en mycket bra, höghastighetsinternet. Detta tvingar oss att förlita oss på en extra bredbandstjänst, vilket kan vara dyrt. En annan nackdel med IPTV är att du fortfarande kommer att kunna se lite reklam medan du tittar på TV.

Efter all denna information listar vi några IPTV-alternativ:
Kodi

Den är avsedd för Android-enheter och har en mängd tillägg som fungerar som kabel-TV-apparater. Det erbjuder hundratals kanaler från alla genrer och länder, samt stora kataloger av filmer och serier.
Iptv

IPTV är en annan stor online-TV alternativ om du har bra anslutning och en bra videospelare som VLC Player.